Direktlänk till inlägg 17 maj 2008

Sett spöken

Av Ulrika - 17 maj 2008 00:00

Jag gick upp jättetidigt idag. Eller rättare sagt matte gick upp tidigat i dag. När hon ätit frukost tyckte hon att även jag skulle stiga upp. Jag fick frukost och sedan gick vi en lång runda. Det var jätteskönt, det var inga andra vakna än vi och fåglarna. När vi kom hem skulle vi åka bil till brukshundskubben för att göra en mentalbeskrivning av mig. Det var ganska skoj för först fick jag nosa på alla åskådarna oh sedan hälsa på testledaren. Henne hade jag redan innan fått korn på och visste vem hon var. Jag fick göra en massa roliga saker, jaga en trasa, titta på en gubbe som lekte på avstånd, men det är klart han var inte så rolig. Det var mer spännande att se efter var den där fasanen var som precis gol. Dom försökte skrämma mig med en uppfarande overall och rasslande kätting. Sen gick matte och jag till ett annat ställe och där träffade vi två spöken. I början tyckte jag inte det var något speciellt med dem för det var en bit ifrån men sen rörde de sig lite konstigt och kom närmare så jag provade att skälla ut dem.  Sen gick matte fram till dem och jag också och då upptäckte jag att det var människor som var utklädda. Vad tokiga människor kan vara! På slutet så sköt dom med en pistol i luften så att det ekade mellan byggnaderna, då stannade jag upp ock kollade vad det var som hände men inget hände, allt verkade vara som det skulle  så jag tror inte man behöver oroa sig förrän det viner runt benen. Det var några grejor jag fick göra på förmiddagen.


På eftermiddagen åkte matte och jag till mattes föräldrar i Båstad. Jag älskar att vara där. Där finns en jättestor trädgård och bakom lekstugan som nu används som trädgårdsskjul finns ett stort trädgårdsland. Där får jag gräva nästan hur mycket som helst. Ovanför kvarteret där gamlematte och husse bor finns en underbar bokskog. Åååååå vaddet luktar gott där.


Tuffingen Ofelia

 
ANNONS
 
Helena o Tosca

Helena o Tosca

18 maj 2008 16:35

Åh, men vad fick du för beskrivning då, vilka poäng?? (undrar nyfiken b-figurant Helena).
Vad skönt att du verkade ta allt bra.

http://web.comhem.se/~u36973596

 
Ingen bild

Ulrika

18 maj 2008 16:51

Helena: Nu sätter du mig på pottan. Ska man räkna samman poängen eller? I så fall blev summan 68. Jag är helnöjd med resultatet. Är mycket nöjd med att hon inte hade några kvarståede rädslor. Att leka med en trasa är inte så spännande tycker Ofelia.

 
Ingen bild

Helena o Tosca

18 maj 2008 18:58

Nej, man ska inte räkna samman poängen.
Däremot så är en etta bra på vissa ställen, en femma på andra.
Det beror helt på vilket moment det är.
Tex. är 1 eller 2 bäst på skottet, då är hunden i stort sett skottfast (kan titta upp, men inget mer).

 
Ingen bild

Ulrika

18 maj 2008 19:57

Helena: Ja det var så jag fattat det också.
1a - 3 6a - 2 9a - 1
1b - 3 6b - 2 9b - 1
1c - 3 6c - 3 10 - 3
2a - 3 6d - 1
2b - 3 6e - 1
2c - 2 7a - 1
3a - 3,2 7b - 5
3b - 2,1 7c - 1
4 - 2 7d - 1
5a - 2 8a - 3
5b - 1 8b - 3
5c - 1 8c - 2
5d - 1 8d - 2
5e - 1 8e - 3

Där tror jag att jag fått med alla siffrorna.

 
Ingen bild

Ulrika

18 maj 2008 20:00

OOops! Det blev svårt att läsa, jag hade gjort 3 fina kolumner.

 
Ingen bild

Helena o Tosca

19 maj 2008 11:12

Tackar för alla siffror, jag var ju så himla nyfiken.
Ett helt ok MH tycker jag. Få se om jag kör ett med Tosca sen, det lär inte bli några fina siffror om jag känner min hund rätt (tyvärr).

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 17 december 2012 20:07

Det har varit vinter i Skåne!    Vi letar efter Tomten i snön. Vi lyckades inte hitta honom den dagen men vårt sökande fortsätter!      Tomtejägarna Alpina & Ofelia ...

Av Ulrika - 26 november 2012 08:16

I förra veckan var vi en tur till Båstad. Trots grått och tråkigt väder var det härligt att komma dit upp. Alpina hade inte glömt var hon förra gången hittade en kanin i trädgården så den hörnan av det egentligen avhängnade trädgårdslandet undersökte...

Av Ulrika - 17 november 2012 17:48

Matte har fått låna en klippmaskin och den har hon provat idag. Både jag och mamma Ofelia har varit övningsobjekt. Vi borde anat ugglor i mossen redan igår för då lurade Matte oss till storrengöring. Det schamponerades och sköljdes så att löddret...

Av Ulrika - 21 oktober 2012 19:06

Vi har haft nattgäst, Lovikka har varit på besök i helgen. När vi gick för att hämta Lovikka så följde Smulan med men på vägen tillbaka blev vi av med henne. När hon inte hade kommit hem på eftermiddagen så fick vi alla ut för att leta. Samma runda...

Av Ulrika - 18 oktober 2012 19:10

Äntligen en härlig runda i underbart väder. Matte har varit bortrest och arbetat mycket den senaste tiden. Nu hoppas vi på bättring och mer tid för oss igen. Med oss på rundan hade vi även katten Smulan. När vi ligger och poserar för kameran så s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se