Alla inlägg under juni 2008

Av Ulrika - 19 juni 2008 11:56

Önskar Ofelia och hennes familj!

ANNONS
Av Ulrika - 18 juni 2008 22:08

Stora klippardagen har det varit i dag. Både jag och häcken har blivit klippta. Jag för att jag ska till Båstad och där få träffa en lagotto-spekulant. Ja det är inte jag som ska säljas men jag ska se till och charma denna man som snart går i pension och vad jag förstår så har han funderat på rasen länge. För visst är lagotto en ovanligt rolig ras, lagom stor, lättlärd, tålig och arbetsvillig, påhittig och finurlig osv. Hoppas nu att jag kan uppföra mig och charma honom riktigt mycket så att han väljer en lagotto. Men det ska väl inte vara några problem så söt och go som jag är?! 


Husse har klippt häcken och då var jag tvungen att hålla koll på honom så att han inte slarvade. Häcksaxen den skramlade öronbedövande men den skrämde inte mig, det var bara matte som klagade.

Jag övervakar!

Jag jagar de grenar och löv som faller ner.

Men husse ...

... vad gör du där?


Nu är jag trött, jag får vila mig lite.


Klipp klipp, razzel razzel

Ofelia

ANNONS
Av Ulrika - 17 juni 2008 23:05

 Snart ska jag få åka till Gamlematte och Husse. Jippiii! Medan min familj åker till Göteborg för att fira midsommar så ska jag och katten Smula få åka till Båstad. Då ska jag gräva i gamlehusses trädgårdsland. Där växer det potatis som måste plockas upp. Kanske har han sått morötter också. Sen ska jag gå i skogen för det är det bästa som finns. Och så ska jag skälla på grannarna som jag brukar. Speciellt ett par för då brukar de komma fram till mig och klappa på mig över staketet.


Tjilivippen

Ofelia

Av Ulrika - 16 juni 2008 21:14

Nu har kuverten med nummerlapparna börjat ramla in. Häromdagen kom brevet för WDS. (Knäna skakar på matte.) Idag kom brevet från Danmark. Jag ska göra min debut där om två veckor. Passet ligger klart, avmaskningstabletter är inköpta, tid hos veterinär beställd, gamlematte är budad och ska följa med. Karta är framtagen och studerad, bör inte vara så svårt att hitta. Det är bara bilen som ännu inte är packad. Det är ju trots allt nästan två veckor kvar.


Har klickertränat idag också. Jag fick klura ut vad lillmatte ville. Hon hade lagt en stor kudde på golvet som hon tydligen ville att jag skulle gå upp och lägga mig på.  Jag tycker det är jätteskoj när vi tränar. Ibland blir jag lite ivrig och försöker att gny mig till en lite vink från lillmatte men hon är stenhård och vill att jag själv ska komma fram till vad hon vill. Så det är bara att försöka med olika saker. Det är roligt med klicker man får mycket godis. 


Farvel & på gensyn

Ofelia

Av Ulrika - 15 juni 2008 16:51

Söndag = lagottopromenad på Ribban, om man inte är på brukshundsklubben och tränar eller löper som jag gör just nu. Men det stoppade inte mina mattar att åka dit och promenera utan mig. Hur kan dom lämna mig hemma.! :(

 

Där träffade de både nya och gamla vänner. Två ljuvliga valpar var där, en tik som hette Zaphira och en hane vid namn Viggo. Gud så goa! De busade och for runt. Sedan blev det ett bad för de båda tuffingarna.


Gamlingarna i gänget var också med. Nilla och Bello hjälps åt att hämta en pinne. Det är kul att se de två tillsammans för de är verkligen riktigt goda vänner.När de kom hem gick matte en riktigt lång runda med mig! Då blev jag glad igen. Vi tränade lite på vägen både att gå fint och lite trix som lillmatte lärt mig. Matte tyckte jag var jätteduktig och fantastiskt uppmärksam. Uppmärksam brukar jag ju alltid vara dock inte alltid på matte. Men idag var hon ovanligt rolig får jag säga. Duktig matte!


Tjing

Ofelia

Av Ulrika - 13 juni 2008 20:56

Så här ser det ut när jag hjälper matte att väcka barnen på morgonen. Ja nästan, normalt brukar jag inte gå upp i sängen men just nu är jag extra kelig så jag passade på. Och vet ni vad, ingen sa något!!! Det verkade som de också tyckte det var mysigt. Sen brukar jag plocka upp strumporna som ligger slängda lite var som helst i rummet. Är det de gamla från gårdagen så gör det inte så mycket men om det är de som skall användas för dagen så brukar minimatte protestera och påstå att jag sölat ner dem och att hon inte kan ha dom för att de är alldeles blöta.


Mys OfeliaAv Ulrika - 11 juni 2008 21:49

Jag brukar äta allt jag hittar och nu när jag börjat löpa så blir det värre än någonsin. Jag stoppar i mig allt och lite till. Sen vill jag gärna var med husets folk och känna närhet. Men det är inte alltid som det uppskattas eftersom dieten ger vissa gaser som människorna inte gillar. Jag blev t ex utestängd från lillmattes rum.Här ligger jag och gråter för att jag inte får komma in och ligga på favoritplatsen, under lillmattes säng. Hon kallar mig för Fispropp.


Prutt, prutt...

Ofelia

Av Ulrika - 10 juni 2008 21:47

Lillmatte har träna med mig i dag. Jag tycker om denna nya  leken. Jag skulle fundera ut vad matte ville att jag skulle göra och när jag närmar mig "målet" så sa det klick och då fick jag godis från lillmatte. Det var hur roligt som helst och mycket godis fick man!!! Lillmatte hade lärt sig detta på hundungdomskursen i helgen då jag var iväg på semester. Nu ville hon prova om jag också kunde lära mig att trampa på ett lock med fram tassarna som de andra på kursen. Japp det kunde jag, inga problem! Undra vad jag ska lära mig nästa gång?!


Snillet Ofelia

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se