Alla inlägg under juni 2008

Av Ulrika - 9 juni 2008 20:27


Aloha!


 

När jag var bortrest så var det fest här hemma. Minimatte hade Hawaiifest. Tänk att jag skulle missa det. Men i dag fick jag prova lite av utstyrseln. Visst blev jag fin.


Hula hula  Ofelia

ANNONS
Av Ulrika - 8 juni 2008 20:44
foto: Mia Nilsson

... i Vänersborg tillsammans med Salma. Det har varit jättemysigt. Vilken tur att jag och matte fick åka med i deras bil, dom har en lutfkonditionering som fungerar i bilen. När vi kom fram till campingstugan i går så gick vi en härlig tur i skogen. Jag önskar att jag hade en sådan skog där jag bor. På kvällen var vi inne i Vänersborg för att våra mattar skulle få lite mat i magen. Det tog jättelång tid för pizzabagaren att gör de två pizzorna som våra mattar beställt. Sen åkte vi ut till hundutställningsplatsen. Salmas matte körde ända in på området och parkerade. Min matte trodde att hon kört ända in till utställningsringen men så tokig var inte Salmas matte. Det var visst bara parkeringsplatsen. Vi skulle sätta upp tältet inför morgondagen. Vi gick och la oss ganska sent för det var så varmt i stugan och sen gick vi upp ganska tidigt i dag för att åka på utställning.

På utställningen gick det jättebra för både mig och min kompis Salma. Vi vann våra klasser och fick vars ett CK. Sen placerade jag mig på 4:e plats i Bästa tik klass. :-) Det var jättevarmt så när utställningen var över för vår del så fick vi en dusch av en trädgårdsslang för att kyla ner oss lite. Det var skönt. Sen åkte vi hem och då var vi ganska trötta så vi sov hela tiden.


Semesterfiraren Ofelia

ANNONS
Av Ulrika - 5 juni 2008 21:42

Nu målar husse huset gult och jag kände att detta måste följas noggrant eftersom matte var iväg på jobbet. Jag kände ansvaret - så jag har mestadels legat under husses stege och följt arbetet. Husfärg är dyrt så jag måste kolla så han inte spillde. Husse har har skällt och gomat att jag inte fick ligga där men det brydde jag mig inte om. Jag tror han var rädd för följderna om jag skvallrar för matte. Eller kanske är det för mattes reaktion om hon kommer hem och hittar en gul hund? När husse ställde undan penseln för dagen så hade jag bara fått en prick, den sitter under ena tassen. Jag tror inte matte ser den.


Övervakaren Ofelia

Av Ulrika - 3 juni 2008 22:14

I kväll åkte gamlematte och husse hem igen. De har varit här ett par dagar. Det är så mysigt när de är här. Jag har väckt gamlehusse på morgarna. När jag vaknat så har jag sprungit in på gästrummet och där på ett par tjocka madrasser låg han, gamlehusse. Jag slängde mig brevid, ja nästan på honom och fick massor av mys och kli innan vi gick upp. Det var mysigt för jag får inte vara i möblerna annars. Sen har jag följt gamlehusse hela dagen för han har varit roligast, han har mest grävt och bökat i jorden. Jag har varit där och hjälpt till, fångat jordkakor som rullat iväg och vaktat rullebören. (= skottkärran, om ni inte kan skånska) De andra har målat huset (delar av det) och då fick jag inte vara med. Jag får inte bli vit nu inför utställningen. Tyvärr måste jag nog bada igen för jag har mycket jord i pälsen. Men jag tycker att jag kan slippa eftersom jag inte är vit och brun jord syns inte på en brun hund. =)


OfeliaAv Ulrika - 1 juni 2008 19:37

Hej igen!

Idag skulle jag och lillmatte på hundungdom, men det visade sig att jag inte fick vara med. Vi skulle ha börjat med klickerträning, med det var visst bara teori. Så jag följde med husse hem igen och busade i trädgården istället.

När lillmatte sen kom hem ville hon prova inlärnigsmomenten och lade ut godis på golvet med ca 20 centimeters mellanrum. Varje gång jag åt en godis så klickade hon med klickern - det var knappt så att hon hängde med. Men jag gillade det, jag vet inte ens om jag svalde godiset eller om jag bara samlade i kinderna. Senare provade hon med större mellanrum. Då tyckte hon att det gick bättre.

Jag hoppas på mer träning snart, så att jag kan äta mig mätt på alla goda köttbollar☺.

Senare på eftermiddagen var matte snäll och gav mig en morot. Jag älskar morötter!!

 Jag blev lite rädd att kameran skulle ta min morot....

 

...Så jag sprang iväg. Nu kan ni inte ta mig!!


Smask smask Ofelia

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se