Direktlänk till inlägg 10 augusti 2008

BIR, BIG-1, Best in show -4

Av Ulrika - 10 augusti 2008 23:14

 

Domaren och Matte och jag vid Gruppfinalen. 

(Matte i sura regnkläder och en lustig hatt som hon köpt för tjugospänn på Liseberg. Det är så man skäms. )


Herrejisses vilken helg. Jag har så mycket att berätta att jag inte vet var jag ska börja. Jag får ta ett litet sammandrag i kväll och berätta mer en annan gång. För nu är jag helt slut.  


Jag tar dagens händelser. Vaknade i morse, det regnade. Blääää! Tyckte matte. A´ va´dau? tyckte jag som den malmöit tjej jag blivit. Lite regn har ingen dött av. Matte var först iväg och tittade på de underbara valparna och kom sedan och hämtade mig. Det regnade lite lätt till en början men sedan tilltog det och tilltog det så matte stängde in mig i min lilla canvasbur och satte ett paraply över. Där satt jag och såg absolut ingenting tills det var dags för mig i ringen. Konkurrensen var hård, det hade matte meddelat mig redan innan. Men kan ni tänka er Herr Domare tyckte jag skulle få äran att stå främst! Sen var det bästatik klass och jag fick springa först igen och sen fick jag möta den stiliga hanhunden Goffi och jag blev BIR och han BIM. Då var matte så nöjd att det var tur att hon hade öron för annars hade hennes leende gått ett helt varv runt huvudet. Sen var jag alldeles blöt för det regnade rätt bra och jag skulle ju tillbaka in vid finalerna. Matte suckade för vad tjänar det till, det är sällan en Lagotto får hävda sig i gruppen och matte menar att hon inte har kunskapen att kunna visa mig tillräckligt bra i stora ringen. Nå väl jag fick gå och vila i ”vår” husvagn som vi lånat av mina uppfödare. Där fick jag vara i ett par timmar innan det var dax igen i stora ringen.


Det regnade fortfarande och jag fick gå in i min mysiga bur igen. Så var det plötsligt min tur igen och matte och jag gick iväg till uppsamlingsringen. Oj vad spännande det var där!!! Ringen låg alldeles nere vid en damm (fatta riktigt vatten!) och i dammen simmade riktiga gräsänder!!!! Var dom fina eller?! Jag stod snyggt uppställd för att få studera dessa vackra fåglar och när jag skulle springa så fick jag göra det rakt emot vattnet, tyvärr vände matte innan så det blev inget bad. Men en annan gång ska jag nog ha lite högre fart så hon inte hinner med. Så var det tid för entré i Stora ringen. Jag tyckte det var underbart att få röra på benen lite och med tanke på vad som fanns i parken att titta på så var jag jätteglad hela tiden. Domaren gav oss en riktig rysare för de andra gångerna jag fått gå i Stora ringen så har jag fått gå ut efter ett varv men denna gången tackade domaren några andra mattar och hussar för deras medverkan. Spänningen steg och så ropade de ut reserven – det var inte jag, sedan 4 plats – det var inte jag och inte tredje plats det heller men vad nu skulle jag få placera mig på andra plats?? Woww mer hann inte matte tänka förrän speakern ropade första plats går till nummer 1620… det var ju JAG! Jag blev grupp 1:a!!! Matte var så lycklig så det bara snurrade och utanför ringen stod hela min familj. Husse och lillmattarna och så mina uppfödare Gun och B-G, jag trodde de skulle spricka. När vi kom ut så var det en lite vila innan jag skulle in igen!!! Då var det Best in Show som gällde. Tänk att jag, jag menar JAG, fick vara med där! Så var det in igen och så plockades 5 av det 10 hundarna ut som blev placerade på 6:e plats och jag stod fortfarande kvar. Herregud jag skulle bli placerad i Best in show!!! Jag blev 4:e bästa hund i Ronneby. Fyy F... vad jag är bra!


Superduper snygga Ofelia  ;o)

 
ANNONS
 
Ulrika Jönsson

Ulrika Jönsson

11 augusti 2008 07:59

JÄTTEGRATTIS FRÅN OSS I NORR!!!!!
Vilken grej!

http://lagottotito.blogg.se

 
Ingen bild

Hannah

11 augusti 2008 08:02

Ni är ju helt otroliga! Fy fan vad bäst ni är! Ett stort grattis från oss! kram

 
Ingen bild

Helena o Tosca

11 augusti 2008 08:06

Inte ofta lagotto hävdar sig så väl!
Jättegrattis!

 
Ingen bild

Ofelia

11 augusti 2008 09:20

Ulrika i Norr: Tack för gratulationen. Javisst,kan bara instämma Vilken grej!

Hannah: Det var en obeskrivlig känsla, Tack för grattiset.

Helena o Tosca: Tänk att jag fick vara med där i finalen. Tack, tack tack!!!

 
salma

salma

11 augusti 2008 09:23

GRATTIS GRATTIS GRATTIS igen!

Vilka tjejer ni är. Vi är så stolta över er, jag och min matte.

kram

http://salma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ofelia

11 augusti 2008 09:30

Tack Salma och tack det samma för certvinsten! Vi var riktigt duktiga både du och jag även denna helgen!

Kram

 
Liza

Liza

11 augusti 2008 11:15

Fantastiskt!
Jättestort grattis till er båda!! =)
Liza, Bettie, Tino & Co

http://www.lagottoromagnolo.se/quintinos

 
Ingen bild

Ofelia

11 augusti 2008 11:42

Liza, Bettie, Tino & Co: Tackar! =D

 
Ingen bild

Helen och Totte.

11 augusti 2008 12:13

Hejsan!
Vi vill skicka ett jättestort grattis från oss i Norrköping.
Kram.

 
Ingen bild

Ofelia o Matte

11 augusti 2008 14:13

Hej Totte!

Tack för grattiset och ett JÄTTEGRATTIS till dig, äntligen kom det där välförtjäna certet.

Kramis

 
Dippa

Dippa

11 augusti 2008 17:47

STORT GRATTIS!
Väldigt kul att det gick så bra för Er i finalen. Jag är en nöjd 2:a! Det är inte var dag som man är näst bäst efter en BIS-4:a så den förlusten kan vi ta i Vinslöv!

http://www.eccolo.se

 
Ingen bild

Ofelia

11 augusti 2008 17:55

Tack Dippa! Det var faktiskt ganska roligt att få vara med i Stora Ringen. =)

 
salma

salma

11 augusti 2008 19:25

Ha ha ja om man tänker så var ju jag näst näst bäst efter en BIS-4:a, vilken ära =)

Ofelia krama din gammelmatte (din mattes mamma) från mig, hon är för go som blev så glad för min skull.

http://salma.bloggagratis.se

 
gråben o krölle o intensa

gråben o krölle o intensa

11 augusti 2008 20:27

Men vilken segertjej!!!!!!!! Voffar GRATTIS både till dej och matte.
Voff puss puss

http://lagottoflickorna

 
La famiglia

La famiglia

11 augusti 2008 21:19

Jamen fy fan vad ni är bra. För att inte säga bäst. Vad glad jag blir för er skull. Och Ofelia, du behöver inte skämmas för din mattes hatt, den är underbar.

http://hundblues.blogspot.com

 
Ingen bild

Tessan med voffsar

11 augusti 2008 23:04

Här kommer stående ovationer från oss!
Herre jösses vilken känsla det måste varit, nästan som att vinna OS medalj!! Vi höjer våra händer och tassar och applåderar allt vi kan!
Hurra hurra hurra vad ni är bra!!!

 
Ingen bild

Ofelia

12 augusti 2008 08:21

Gråben o Krölle i Intensa: Tack-voffar tillbaka.

La famiglia: Ja lite bra var vi i allafall i helgen och mattes hatt kanske är en sådan där "Turhatt"

Tessan m voffsar: Va? Pågår det OS nu? Men vad är väl det mot en hundutställning. Jag tror att den känslan är nästan som en OS-medalj.

 
Yvonne och Galotterna

Yvonne och Galotterna

12 augusti 2008 09:24

STORT Grattis från oss. :D

http://www.tottigalotti.se

 
Ingen bild

Ofelia

12 augusti 2008 11:58

Yvonne o Galotterna: TACK! :o)

 
Ingen bild

Tessan med voffsar

12 augusti 2008 21:21

Glömde ju säga en sak....Du är urgullig i din hatt;)

 
Basta & Fixas matte

Basta & Fixas matte

13 augusti 2008 08:44

Ett sent men HJÄRTLIGT GRATTIS !!!!!!!
Snyggt jobbat!!!

http://bippeliboppen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ofelia

13 augusti 2008 10:41

Basta & Fixas matte: Tack! Tack!

 
Ingen bild

Susanna och frk Garbo

13 augusti 2008 13:00

Helt otroligt! Eller kanske inte alls för Ofelia är ju helt ekelt snyggaste och charmigaste hunden så självfallet måste domarna få upp ögonen och ge henne en topp-placering! Ändå känns det märkvärdigt bortom märkvärdigt... Jag är så glad för er skull! Stor kram.

 
Kerstin o Ella

Kerstin o Ella

13 augusti 2008 21:11

Hej!
Jättestort GRATTIS till era framgångar!!
Det är ni väl värda!

http://locatella.se

 
Ingen bild

Ofelia

13 augusti 2008 22:11

Susanna o frk G: Visst är det otroligt!

Kerstin o Ella: Tack så mycket! :o)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 17 december 2012 20:07

Det har varit vinter i Skåne!    Vi letar efter Tomten i snön. Vi lyckades inte hitta honom den dagen men vårt sökande fortsätter!      Tomtejägarna Alpina & Ofelia ...

Av Ulrika - 26 november 2012 08:16

I förra veckan var vi en tur till Båstad. Trots grått och tråkigt väder var det härligt att komma dit upp. Alpina hade inte glömt var hon förra gången hittade en kanin i trädgården så den hörnan av det egentligen avhängnade trädgårdslandet undersökte...

Av Ulrika - 17 november 2012 17:48

Matte har fått låna en klippmaskin och den har hon provat idag. Både jag och mamma Ofelia har varit övningsobjekt. Vi borde anat ugglor i mossen redan igår för då lurade Matte oss till storrengöring. Det schamponerades och sköljdes så att löddret...

Av Ulrika - 21 oktober 2012 19:06

Vi har haft nattgäst, Lovikka har varit på besök i helgen. När vi gick för att hämta Lovikka så följde Smulan med men på vägen tillbaka blev vi av med henne. När hon inte hade kommit hem på eftermiddagen så fick vi alla ut för att leta. Samma runda...

Av Ulrika - 18 oktober 2012 19:10

Äntligen en härlig runda i underbart väder. Matte har varit bortrest och arbetat mycket den senaste tiden. Nu hoppas vi på bättring och mer tid för oss igen. Med oss på rundan hade vi även katten Smulan. När vi ligger och poserar för kameran så s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se