Alla inlägg under september 2008

Av Ulrika - 19 september 2008 20:48

Har packat väskan med godis, koppel, nummerlapp och hållare till nummerlapp. Pass och 4-veckorsintyg, brobizz och danskapengar. Vattenflaska till mig ch en Coka Cola till G-matte. Japp då är jag redo.

Matte har klippt mig och fixat, hittat nya tovor som hon suckat över. Vissa har jag fått behålla andra har fått redas ut. De som sparats ska hon ta sig an efter helgen. För då ska jag klippas ner lite eftersom det dröjer flera veckor till nästa utställning. Här är dagens resultat:


Titta så gott, den som ändå fick smaka...


Nu ska jag strax gå och sova för att få min skönhetssömn. I morgonbitti tidigt, tidigt kommer Salma och hämtar mig och G-matte.


Sov gott

Ofelia

ANNONS
Av Ulrika - 18 september 2008 19:53

I går började dagen med en härlig morgonrunda. Underbart höstväder med hög klar luft. Matte och jag tog en extra lång runda och bara njöt!

Inga änder i dammkanten idag!

 

 Hummm här har nog grannhunden passerat.


Det kom en avi från SKK i brevlådan idag. Matte undrade vad hon beställt och sedan glömt bort. Hon fick åka bort till Hydro-macken och hämtade ut paketet för att se efter. Det var ett Championat-diplom. Matte mindes inte att hon beställt något sådant men det är mycket möjligt att det var ett kryss som matte satte dit i bara farten när hon skickade in om mitt championat. Diplomet är ju fint så nu får matte hitta en ram så att hon kan sätta upp det på väggen.


Hej hoppsan i galoppsan!

Ofelia

ANNONS
Av Ulrika - 16 september 2008 20:45

                                           

Var hos veterinären i dag och fick mitt intyg. Fick också kollat mina öron för att matte ville förvissa sig om att de var som de skulle. Och det var dom, rena torra exemplariska öron med lite hår i. Matten var så nöjd så, nu säger hon att hon ska sluta oroa sig för att hon inte sköter dom som hon ska. Kanske kan jag få slippa att hon hela tiden sniffar och luktar i dom, det kan vara rätt så störigt. 


Resten av dagen har varit mysig. Jag har legat och myst hos matte i hennes knä. Riktigt skönt faktiskt! (Utan öron koll) På eftermiddagen så tog Lillmatte I mig på en lång långpromenad. Vi passade på att träna inkallning, slalom mellan benen och lite sånt.


Ofelia med friska öron

Av Ulrika - 15 september 2008 21:15

Matte säger att jag ska åka till veterinären i morgon. Jag ska få ett 4-veckorsintyg för på lördag åker jag utomlands igen. Matte ska inte följa med för hon ska jobba. Stackars stackars henne! Förutom att jag får klara utställningen själv denna gången så har jag  gamlematte att hålla reda på. Tursamt nog får jag skjuts av Salma och kan packa in mina grejor och G-matte i hennes bil. Annars vet jag inte hur det skulle gå.

 

Tjing pling

Ofelia

(Puss på dig G-matte. Det kommer gå finfint! Vi gör bara så gott vi kan)

Av Ulrika - 14 september 2008 17:14

Så var premiären med eget tält gjord. Men inte behövdes det något tält den här gången. Kanonfint väder, lagom temperatur och usla tältplatser. Matte hade ju fuskat lite eftersom  hon hämtade tältet i går på Sofiero och då hjälpte säljaren henne att ställa upp tältet bredvid ring 29 där vi skulle vara dagen efter. Kanon tycket hon men… naturligtvis så när vi kom till ringen och tältet så var det inte en lagotto i sikte. Tro f-n det, nu hette ringen nr 26 istället och 29 låg en bra bit bort. Bara att fälla ihop tältet och flytta. Nattdaggen gjorde matte sjöblöt om byxorna men det hann torka innan det var min tur i ringen. Tack o lov! Runt aktuell ring 29 var det helknökat med folk så tältet hade vi ingen större nytta av.      Vissa kallade matte för ”Tältamatör”


 Domarkoll

Mer domarkoll men från en annan ring.


Hur gick det då för mig i ringen? Jo tack ganska bra, äsch kanonbra! 1 Championklass med CK, 1 bästa tik och BIM. När jag och hanen skulle springa parallellt med varandra i BIR/BIM så surrade nog en geting alternativt en större fluga mig i örat för jag tvärstannade. Surr i öronen det tycker jag inte om då beter jag mig konstigt. Matte trodde först att det var hanens handlers byxor som vajat till och skrämt mig men flera i publiken hade sett att jag ryst på huvudet som om något stuckit mig. Det tokiga är att matte hade varit överlycklig för ett BIM i vanliga fall men eftersom denna grejen hände så finns en viss besvikelse. Matte hoppas nu att hanen verkligen var snyggare än jag och att Bir:et inte helt avgjordes pga ett flygfä.

 Här springer vi för Bir o Bim 

Här är tvärniten  

 BIR Nuch Such Lapinlumon Diamante o BIM  det är lilla Jag


Bzzzz Bzzzzz

Ofelia

Av Ulrika - 13 september 2008 11:54

Jag ska få ett eget tält! Matte ska hämta det idag. Efter ett par regniga utställningar så inser matte att även vi behöver ett utställningstält. Efter Hässleholmsutställningen förra året så sa matte att nej uteutställningar det skulle hon inte anmäla till fler gånger. Då var vi alla helt genomblöta in på bara kroppen. Och så nu senast i Ronneby när det öste ner hela dagen och hela familjen stod och kurade under ett praply då insåg matte att det var dax. Vi har ju ofta tryckt in oss hos kompisar (Mia o Salma) men är hela familjen med då är det inte lika lätt att snylta. Då hade man fått be tältinnehavaren att sätta sig utanför så att hela min familj hade fått plats. Nä  nu är det istället dax att bjuda igen! Mia o Salma: Välkomna till mitt Tält!


Tältaren

Ofelia

Av Ulrika - 10 september 2008 23:22

Var ute i trädgården en stund innan matte upptäckte min nya säng. Husse hade fyllt på en såbädd med ny jord och ovan på den låg jag när matte tittade ut. Jag for genast ner från såbädden när hon stack ut huvudet. Jag får ju inte var i några möbler här hemma. Men tyvärr hade reda mina tassar blivit smutsiga. Det blev bad och sen kom kam och sax fram.


Här är jag nybadad och ligger och latar mig i korgen.


Detta är vad som blev kvar av mig när matte klippt färdigt.


Nädå, det är inte jag - klippresultatet får matte försöka fånga med kameran i morgon i dagsljus.


Gäsp från Pinsessan på Ärten.

Av Ulrika - 9 september 2008 21:04

Det har blivit fler katter i vårt bostadsområde. Min kompis Smulan är bara ute små rundor och jag tror det beror på att det finns så många andra katter som stryker runt vårt hus. Det är ofta kattbråk här utanför och då far matte ut med vattenflaskan i högsta hugg. Tack och lov så låter ofta katterna mer än de slåss och Smulan har ännu inte varit inblandad. Det beror nog på att hon är kastrerad. Katter är riktiga retstickor. De nya okända katterna går runt vår tomt på andra sidan staketet och häcken bara för att jag inte ska få tag i dem. Det är speciellt en förarglig katt, svart och vit är den och i halsbandet har han/hon en bjällra. Så fort jag hör bjällran så far jag ut som ett jihu och springer fram och tillbaka längs häcken.Idag har jag sprungit fram och tillbaka hela dagen för att hålla koll så att ingen obehörig katt tog sig friheten att komma in på min tomt.


Gränsvakten Ofelia

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se