Alla inlägg under september 2008

Av Ulrika - 7 september 2008 20:20

Har varit med Lillmatte I på hundungdom. Min kontakt var väl lite si och så med men lillmatte var ändå ganska nöjd med mig. Men sen på kvällen när matte skulle går kvällsrundan med mig så följde Lillmatte I med också. Först drog jag som bara den och hade fullt upp med alla dofter. Lillmatte sa då

 " Där ser du så var hon nästan hela tiden på kursen". När vi sedan kom upp på ängen så tog matte tag i mej, alltså körde lite lydnadskommandon, och när jag började lyssna och tog ögonkontakt så läppte hon mig en stund. Det är så skönt att få springa fri och den bästa belöningen. Efter en stund kallade hon in mig och så skickade matte mig till Lillmatte och sedan skickade Lillmatte mig tillbaka. En enkel variant av budföring. Jag var så duktig så, och roligt var det också. Sen tränade vi lite till sitt, stå, ligg och slalom mellan benen o lite sånt. Det är kul när de hittar på lite det blir mycket roligare att hålla koll på dem då.


Runner Ofelia      

ANNONS
Av Ulrika - 6 september 2008 20:13

Så var den stora dagen inne. Matte åkte i väg i ottan och jag och barnen var hemma och väntade på att gamlematte och husse skulle komma och hämta oss. Så bar det av till Kubben. Det blev en ganska lång väntan för det gick ganska sakta med bedömningarna. Men så blev det min och Lillmatte E's tur. Jag uppförde mig och min lillmatte var jätteduktig på att visa mig. Till och med så duktig att domaren skrev det i kritiken!!! "Välvisad av sin unga handler".  Jag fick HP och blev BIR. Sen skulle vi in i ringen igen och då placerades jag som BIG-R. Lillmatte var överlycklig! Hon strålade som solen och jag fick vittring på matte och började leta efter henne i publiken och blev också överlycklig när jag hittade henne.


Vad hade matte gjort då hela dagen. Jo hon satt i insläppet till att börja med och kollade vaccinationsintygen och sen fick hon agera ringsekreterare och satt och skrev alla kritiker i den andra ringen där jag inte var. När bedömningarna var slut så stannade matte och lillmatte kvar och hjälpte till att "riva" utställningen medan jag och de gamla och Lillmatte I åkte hem och vilade oss.


Ofelia

ANNONS
Av Ulrika - 5 september 2008 20:20

Jaha då har man fått skägget och rumpan tvättad. Det var visst de ställena som matte tyckte var viktigast. Sen har hon klippt lite här och lite där. Hon verkar ha en lite mer avslappnad attityd denna gången eller är det för att hon haft en massa andra saker att göra. Hon har varit nere på klubben och hängt upp rosetter, märkt ut ringarna och ställt upp tält. I morgon kommer gamlematte och hämtar mig och småmattarna för att köra oss till utställningen. Matte finns redan där då och ska tydligen ta hand om insläppet. Sen får vi klara oss själva. Undra hur det ska gå???!


/OfeliaAv Ulrika - 2 september 2008 21:03

Har varit på ringträning med Minimatte, ursäkta jag menar lillmatte E. (Jag får inte kalla henne för mini längre hon tycker att hon är för stor för det.) Nu till helgen så är det en inofficiell utställning på vår brukshundsklubb och då ska lillmatte E ställa ut mig. Jag får se om jag tänker uppföra mig eller om jag bara ska dra i kopplet. Men kanske har hon fickorna fulla med godsaker och då ska jag överväga att lyssna på henne. På träningen så hade utställningsrutan lagts på ett område med massor av dofter. Jag tror att det brukar vara mycket ankor, gäss och änder i området. Det luktade så gott att jag tillslut var tvungen att rulla mig i gräset. Matte var nöjd med att hon inte hunnit bada mig ännu när hon såg mig gno runt i gräset. Idag har hon bara klippt klorna på mig och försökt ta bort tovor på magen. Tovor på magen som är så bra att ha för då behöver man ingen filt att ligga på, den bär man redan med sig :o)


Tjingeling

OfeliaAv Ulrika - 1 september 2008 22:10

Hejsan hejsan!

Har varit på en veckas semester. Skönt och mysigt. Har varit norröver hos gamlematte och husse medan min familj varit söderöver och plaskat i något som heter Medelhavet. Hos de gamla har jag hjälpt till med höstgrävning, kollat att beskärning av fruktträden blev rätt utförd och sedan hjälpt till att sortera grenarna i olika högar. Gamlehusse flyttade en buske i trädgården och då såg jag hur han grävde där längs tomtgränsen och då tänkte jag att jag också skulle gräva lite där. Det gick jättebra ända tills gG-matte upptäckte mig, jag var då halvvägs intill grannen. (Dom som jag skäller på för då kommer de och klappar på mig över staketet.) Jag som tänkt mig en genväg in till dem. Jag får väl fortsätta på genvägen nästa gång jag är där, då har nog G-matte glömt vad jag höll på med. Sen har jag ätit diverse delikatesser så som massor av päron och äpplen. Mmmmm så gott! En dag så plockade G-matte små röda bollar från buskar som de har i krukor på altanen. När hon gick in såg jag att hon missat några så jag tänkte att jag skulle hjälpa till lite mer. Jag plockade några av de röda bollarna och smakade på dem, de var jättegoda. När jag inte hittade fler röda så provade jag de gröna som också hängde på buskarna, de var helt okej de också. Nu får G-matte och G-husse köpa tomater igen.


Trädgårdsmästeren Ofelia


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se