Direktlänk till inlägg 11 oktober 2008

Nya vanor

Av Ulrika - 11 oktober 2008 13:55

Jag har några strikta regler i mitt hem. Ibland följer jag dem. Bl.a får jag inte gräva i mattes och husses ny sådda gräsmatta. (lyder jag inte så ofta) och så får jag inte vara uppe i möbler eller i sängar. Matte tycker att det blir så mycket grus och smuts annars. Jag försökte nog en gång när jag var riktigt liten men sedan dess har jag aldrig varit i några möbler. Jag trivs nämligen mycket bra under dem istället. Därför har Matte och jag alltid gosat på golvet. Där brukar jag sitta i mattes knä och få kli på magen och halsen. Skönt! Men nu har det hänt flera gånger att Matte kallar på mig och så får jag hoppa upp i hennes knä när hon sitter på en stol eller fåtölj. Det är så mysigt, jag får kli och gos plus en fantastisk utsikt över vad som finns på borden i närheten. =D 

 

Nu har jag provat att ta egna initiativ när matte sitter framför TV:n och jo det har funkat. Lägger jag huvudet i hennes knä eller hoppar upp med frambenen så får jag oftast komma upp. Det är faktiskt inte dumt alls! Dumt att jag inte tränat henne till detta tidigare. Men bättre sent än aldrig.

 

Knähunden  Ofelia

 
ANNONS
 
Ingen bild

Primo och Acke

11 oktober 2008 15:31

Bra jobbat tjejjen! Men som sagt var detta skulle du ju gjort för läääänge sedan;) Matte gav upp sånt redan med första hunden har hon berättat. Så vi har full tillgång till Säng oh soffa! Men matte oh husse har skinnsoffa och den är visst lätt att torka av...sängöverkastet är mörkbrunt;) och tvättas ofta!
Må gott från två trötta klillar ( varit i skogen oh spårat...)

 
Tristan

Tristan

11 oktober 2008 17:13

jag får också vara i soffor och säng. Dock så klagar husse på att det är så grusigt i sängen, framförallt i hans sida av sängen. Men det finns ju tvättmaskin och dammsugare. I dag sa matte att när hon dammsög under kuddarna i soffan så var det ett helt grustag där. Tydligen tillräckligt för att sanda hela stockholm i vinter. Undra var det kommer ifrån.. det måste varit någon annan som llagt gruset där för inte är det jag...

nosgos

http://takycard.blogg.se

 
Ingen bild

Tosca

11 oktober 2008 17:17

Matte visste redan när hon skaffade mig var det skulle sluta, så första natten fick jag sova i hennes säng. Det var jättemysigt!!

Jag får vara i alla möbler utom fåtöljen hos matte (men den är ändå inget skön), hos mattes föräldrar får jag bara vara i sängarna, inte soffan.
Brukar också få sitta i knä, det är så mysigt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 17 december 2012 20:07

Det har varit vinter i Skåne!    Vi letar efter Tomten i snön. Vi lyckades inte hitta honom den dagen men vårt sökande fortsätter!      Tomtejägarna Alpina & Ofelia ...

Av Ulrika - 26 november 2012 08:16

I förra veckan var vi en tur till Båstad. Trots grått och tråkigt väder var det härligt att komma dit upp. Alpina hade inte glömt var hon förra gången hittade en kanin i trädgården så den hörnan av det egentligen avhängnade trädgårdslandet undersökte...

Av Ulrika - 17 november 2012 17:48

Matte har fått låna en klippmaskin och den har hon provat idag. Både jag och mamma Ofelia har varit övningsobjekt. Vi borde anat ugglor i mossen redan igår för då lurade Matte oss till storrengöring. Det schamponerades och sköljdes så att löddret...

Av Ulrika - 21 oktober 2012 19:06

Vi har haft nattgäst, Lovikka har varit på besök i helgen. När vi gick för att hämta Lovikka så följde Smulan med men på vägen tillbaka blev vi av med henne. När hon inte hade kommit hem på eftermiddagen så fick vi alla ut för att leta. Samma runda...

Av Ulrika - 18 oktober 2012 19:10

Äntligen en härlig runda i underbart väder. Matte har varit bortrest och arbetat mycket den senaste tiden. Nu hoppas vi på bättring och mer tid för oss igen. Med oss på rundan hade vi även katten Smulan. När vi ligger och poserar för kameran så s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se