Direktlänk till inlägg 9 september 2009

Träningsdag

Av Ulrika - 9 september 2009 08:16

Tisdag är numera lika med träningsdag för oss hundar. Alpina ska på valpkurs och jag på spårkurs. På tisdagar tränar vi "spårhundar" på appellplan. Det var första gången och Matte var nog nervös över hur det skulle gå. Vi satt en stund och tittade på valpkursen och då såg jag hur fin kontakt Alpina hade med Lillmatte. Jag märkte hur stolt Matte var och tänkte om nu den kontakten gör Matte så glad så kanske jag skulle prova det också. När vi sedan skulle köra lite enkel linförighet för att instruktören skulle se vad vi kunde (Mattes knä skakade nästan) så visade jag ovanligt stort intresse för matte. Tittade nästan hela tiden på henne. Matte var glad och bjöd mig på riktigt mycket godis, men först när vi stannat och jag hade satt mig. Tänk på vad du belönar sa intruktören, ja i Mattes huvud hade hon belönat ett par korta svängar och en fin position i sättandet, men som instruktören riktigt påpekade så fick jag ju bara godis för att jag satt mig så fint. Inte fick jag belöning för att jag gick så fint men en fin kontakt. Så tack insturktören för sen gav Matte mig godis medans vi gick också. Dubbelt upp med godis alltså!!!Skrattande Det gick bra med träningen denna gången, nästa tisdag får jag se om jag vill samarbeta, kanske jag ska prova att jaga fasaner istället. Jag får se hur jag känner det då.


Alpina hade skött sig fin, men varit lite okoncentrerad på slutet. På väg ut till parkeringen försökte hon busa med sin syster Lovikka trots att hon var helt slut. Ett typiskt tecken på övertrötthet, precis som små barn blir när de blir övertrötta lyssnar inte och blir väldigt intensiva. I bilen slocknade hon som ett ljus när hon blev tvungen att sitta stilla.


Godistunnan

Ofelia

 
ANNONS
 
Laurence

Laurence

9 september 2009 22:05

vad bra att ni sköter er så fint mor och dotter. och tack för kommentaren jag har inte fått tidningen själv.

http://saphira

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 17 december 2012 20:07

Det har varit vinter i Skåne!    Vi letar efter Tomten i snön. Vi lyckades inte hitta honom den dagen men vårt sökande fortsätter!      Tomtejägarna Alpina & Ofelia ...

Av Ulrika - 26 november 2012 08:16

I förra veckan var vi en tur till Båstad. Trots grått och tråkigt väder var det härligt att komma dit upp. Alpina hade inte glömt var hon förra gången hittade en kanin i trädgården så den hörnan av det egentligen avhängnade trädgårdslandet undersökte...

Av Ulrika - 17 november 2012 17:48

Matte har fått låna en klippmaskin och den har hon provat idag. Både jag och mamma Ofelia har varit övningsobjekt. Vi borde anat ugglor i mossen redan igår för då lurade Matte oss till storrengöring. Det schamponerades och sköljdes så att löddret...

Av Ulrika - 21 oktober 2012 19:06

Vi har haft nattgäst, Lovikka har varit på besök i helgen. När vi gick för att hämta Lovikka så följde Smulan med men på vägen tillbaka blev vi av med henne. När hon inte hade kommit hem på eftermiddagen så fick vi alla ut för att leta. Samma runda...

Av Ulrika - 18 oktober 2012 19:10

Äntligen en härlig runda i underbart väder. Matte har varit bortrest och arbetat mycket den senaste tiden. Nu hoppas vi på bättring och mer tid för oss igen. Med oss på rundan hade vi även katten Smulan. När vi ligger och poserar för kameran så s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se