Direktlänk till inlägg 29 september 2009

Lydnadsträning

Av Ulrika - 29 september 2009 22:48

Dagen har varit angenäm, jag fick ett märgben av Matte som jag knaprat på i ett par timmar. Matte är lite orolig om min mage ska hålla, men man måste chansa lite. Det viktigaste var att benet var mitt och bara mitt. Det blev lydnadsträning för Alpina på hög nivå. Alpina försökte nog ta det ett par gånger men sen låg hon mest och tittade på mig medan jag tuggade och mådde bra. Hon ska inte tro att hon alltid kan få allt jag har även om jag ofta låter henne vinna leksaker som vi leker med eller får överta en grop som jag håller på att gräva. Att hon får överta groparna är ett smart drag, då är det Alpina som får ovett av Matte istället för jag när hon kommer på oss.


I kväll var det träning igen och jo det gick riktigt bra att koncentrera mig på Matte. Vi fortsatte att träna kontakt, jag är riktigt duktig och nu finslipar vi helomvändningarna. Jag har en tendens att släppa kontakten för en halv sekund i vändningen. Det är för att Matte ska ge mig lite godis i vändningarna också ;o)  Bara hon lär sig det så kommer jag ha stenkoll på henne även där snart. Sen hoppade vi över ett hinder, det tycker jag är kul. Matte fick stoppa mig för jag vet ju redan hur jag ska göra men tydligen vill hon vara med och bestämma när jag ska få hoppa. Först ska jag sitta och vänta tills hon säger ”Hopp”. Tacka vet jag agility där är det fart hela tiden. Nåja jag var ganska duktig här också och hoppade och satte mig sedan fint vid Mattes sida. Därefter var det fikapaus för människorna och vi hundar fick vila oss i bilarna. När de var klara så skulle vi träna budföring. Det är ganska kul, jag älskar det när Matte och någon av Lillmattarna gör det med mig men nu ska vi göra det tävlingsmässigt. När Matte skickade iväg mig så tog jag de första 4 metrarna med nosen i backen. Måste ju kolla om det låg något naturgodis (=kaninlortar) på marken sen kom jag ihåg att Matte lämnat god korv borta hos mottagaren ja det var bara att lägga in en högre växel. Mmmm mycket korv! Sen tillbaka igen, där stod ju Matte mellan några andra människor, hummm vem ska jag gå till? Men Matte såg att jag tvekade och gjorde en gest så jag sprang till henne. Nu vet Matte att hon kan ge ett ”Fot” kommando när jag börjar närma mig så jag inte behöver känna mig osäker mer. Matte var jättenöjd med mig idag och jag med henne får jag nog säga. Hon ska nog lära sig. Får ge henne lite tid bara.


Ofelia

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 17 december 2012 20:07

Det har varit vinter i Skåne!    Vi letar efter Tomten i snön. Vi lyckades inte hitta honom den dagen men vårt sökande fortsätter!      Tomtejägarna Alpina & Ofelia ...

Av Ulrika - 26 november 2012 08:16

I förra veckan var vi en tur till Båstad. Trots grått och tråkigt väder var det härligt att komma dit upp. Alpina hade inte glömt var hon förra gången hittade en kanin i trädgården så den hörnan av det egentligen avhängnade trädgårdslandet undersökte...

Av Ulrika - 17 november 2012 17:48

Matte har fått låna en klippmaskin och den har hon provat idag. Både jag och mamma Ofelia har varit övningsobjekt. Vi borde anat ugglor i mossen redan igår för då lurade Matte oss till storrengöring. Det schamponerades och sköljdes så att löddret...

Av Ulrika - 21 oktober 2012 19:06

Vi har haft nattgäst, Lovikka har varit på besök i helgen. När vi gick för att hämta Lovikka så följde Smulan med men på vägen tillbaka blev vi av med henne. När hon inte hade kommit hem på eftermiddagen så fick vi alla ut för att leta. Samma runda...

Av Ulrika - 18 oktober 2012 19:10

Äntligen en härlig runda i underbart väder. Matte har varit bortrest och arbetat mycket den senaste tiden. Nu hoppas vi på bättring och mer tid för oss igen. Med oss på rundan hade vi även katten Smulan. När vi ligger och poserar för kameran så s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se