Direktlänk till inlägg 5 oktober 2009

Matte har spökat!

Av Ulrika - 5 oktober 2009 22:05

   


I helgen som gick har Matte varit och figgat på sitt första MH. Jättekul tyckte hon att det var. Upp i ottan för att vara på plats och bygga banan. Lite pirrigt, det gäller ju att göra så rätt som möjligt för att det ska bli en rättvis bedömning av hundens reaktioner. Det var tre Staffordshire Bullterrier och fyra Risenschnauzer som mentalbeskrevs. Det är ganska kul att se hundarnas reaktion när de först skällt ut spökena och sedan upptäcker ”puh, det var visst bara en människa ”, de blir så glada då. Förutom att spöka så fick Matte rycka i ett snöre så att en overall flög upp och skrämde hundarna och sen stod hon bakom en busken och pangade med en pistol medan hundarna lekte med sina förare. Tänk var läskig Matte kan vara som gillar att skrämmas så.


I lördags var Matte och jag och spårade i skogen. Det så roligt! Men det öste ner regn hela tiden, det tyckte Matte var mindre roligt. Först hade Matte gått ett spår och så låg slutet där, en hög med köttbullsbitar, sen fortsatte spåret. Jippi! Men så kom en stor stock i vägen hur skulle jag nu göra. Jag vankade fram och tillbaka och så tog Matte tillslut ett steg över och vips så var jag över också. Där fortsatte spåret, toppen men så började Mattes köttbullsbitar ta slut så de missade när jag glufsade i mig slutet. Typiskt Matte att ta med sig för lite godsaker. Men hur det nu kommer sig så har jag gått upp i vikt sedan vi börjat träna, trots att Matte försökt dra ner på maten. Det bli nog en hel del onyttigheter när man tränar… Undra vad som skulle kunna vara gott utan att sätta sig på figuren. Matte känner att det är inte bara att dra ner på maten för den innehåller ju nyttigheter det gör ju inte frollic och korvbitar och köttbuller på samma sätt. Tips om gott, nyttigt, mjukt godis mottages tacksamt.


I morgon är det träning igen = mer godsaker Tungan ute


Tjocka Ofelia

 
ANNONS
 
sara

sara

6 oktober 2009 17:15

visst har man alltid något sådant katastrofområde i hemmet, en liten yta som man aldrig lyckas få till?! ett fönster, en byrå, en tavellist...
Vilka är dina katastrofområden?
Kika gärna in hos mig och dela med dig av dina inredningstrubbel!:)

http://saralingon.blogg.se

 
Ingen bild

Helena o Tosca

6 oktober 2009 22:11

Jag (Helena) har inte varit ute och figgat på 1½ år. Börjar bli dags att göra det igen för att behålla legitimationen....
Kul att se alla reaktioner hos hundarna, det är det som gör det värt att figga.

 
Ingen bild

Margit

6 oktober 2009 22:30

Men snälla Ofelia, vet du inte att muskler väger mer än fett? Du börjar naturligtvis att bli riktigt välmusklad igen! Hälsningar Bello

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 17 december 2012 20:07

Det har varit vinter i Skåne!    Vi letar efter Tomten i snön. Vi lyckades inte hitta honom den dagen men vårt sökande fortsätter!      Tomtejägarna Alpina & Ofelia ...

Av Ulrika - 26 november 2012 08:16

I förra veckan var vi en tur till Båstad. Trots grått och tråkigt väder var det härligt att komma dit upp. Alpina hade inte glömt var hon förra gången hittade en kanin i trädgården så den hörnan av det egentligen avhängnade trädgårdslandet undersökte...

Av Ulrika - 17 november 2012 17:48

Matte har fått låna en klippmaskin och den har hon provat idag. Både jag och mamma Ofelia har varit övningsobjekt. Vi borde anat ugglor i mossen redan igår för då lurade Matte oss till storrengöring. Det schamponerades och sköljdes så att löddret...

Av Ulrika - 21 oktober 2012 19:06

Vi har haft nattgäst, Lovikka har varit på besök i helgen. När vi gick för att hämta Lovikka så följde Smulan med men på vägen tillbaka blev vi av med henne. När hon inte hade kommit hem på eftermiddagen så fick vi alla ut för att leta. Samma runda...

Av Ulrika - 18 oktober 2012 19:10

Äntligen en härlig runda i underbart väder. Matte har varit bortrest och arbetat mycket den senaste tiden. Nu hoppas vi på bättring och mer tid för oss igen. Med oss på rundan hade vi även katten Smulan. När vi ligger och poserar för kameran så s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se