Direktlänk till inlägg 11 oktober 2009

I skogen över stock och sten

Av Ulrika - 11 oktober 2009 17:56

I går var det spårkurs igen. Denna gången ute i skogen. Jag tycker det är sååå kul att komma ut dit att jag småsjunger den sista biten på grusvägen.  

Här är en spårkompis Alma med sin husse och matte och instruktören. Hon är rysligt duktig och bryr sig inte om att underlaget ändras utan höjer bara koncentrationsnivån när hon kommer på annat underlag. Jag fick prova det också i går men lite besvärligt tyckte jag det var. Spåret gick från lövskog som jag är van vid till jord/lera för att sen övergå även till barrskog. Varje gång det blev ett underlagsbyte så snurrade det till i hjärnan på mig. Blev först orolig att jag tappat bort spåret för doften från underlaget förändrades men efter en liten stunds snusande kom jag fram till var spåret fortsatte. Sen hade min virriga Matte gått över lite kvistar och nerfallna grenar. Ja jag blev helt ställd, hur skulle jag nu göra, det var ju liksom stopp där. Började pipa lite men inte gjorde Matte ens en ansats till att hjälpa mig och flytta på grenarna. Nädå, så tillslut tog jag beslutet att jag fick ta mig igenom och över grenarna och då tyckte Matte plötsligt att jag var jätteduktig. Konstig hon brukar ju skälla och gorma när jag sticker in nosen och trycker mig igenom buskage och häckar annars. Det verkar vara skillnad här ute i skogen. Det var ett ganska tufft spår för mig, men roligt.


  

Detta fina bevis fick Alpina i veckan. Hon klarade valpkursen! Det var ju skönt men jag vet inte om vi märker av att hon gått någon kurs inte. Jag tycker hon börjar bli värre än någonsin, kan det vara puberteten?


Ofelia 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 17 december 2012 20:07

Det har varit vinter i Skåne!    Vi letar efter Tomten i snön. Vi lyckades inte hitta honom den dagen men vårt sökande fortsätter!      Tomtejägarna Alpina & Ofelia ...

Av Ulrika - 26 november 2012 08:16

I förra veckan var vi en tur till Båstad. Trots grått och tråkigt väder var det härligt att komma dit upp. Alpina hade inte glömt var hon förra gången hittade en kanin i trädgården så den hörnan av det egentligen avhängnade trädgårdslandet undersökte...

Av Ulrika - 17 november 2012 17:48

Matte har fått låna en klippmaskin och den har hon provat idag. Både jag och mamma Ofelia har varit övningsobjekt. Vi borde anat ugglor i mossen redan igår för då lurade Matte oss till storrengöring. Det schamponerades och sköljdes så att löddret...

Av Ulrika - 21 oktober 2012 19:06

Vi har haft nattgäst, Lovikka har varit på besök i helgen. När vi gick för att hämta Lovikka så följde Smulan med men på vägen tillbaka blev vi av med henne. När hon inte hade kommit hem på eftermiddagen så fick vi alla ut för att leta. Samma runda...

Av Ulrika - 18 oktober 2012 19:10

Äntligen en härlig runda i underbart väder. Matte har varit bortrest och arbetat mycket den senaste tiden. Nu hoppas vi på bättring och mer tid för oss igen. Med oss på rundan hade vi även katten Smulan. När vi ligger och poserar för kameran så s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se