Direktlänk till inlägg 16 juni 2010

Malmö-Stockholm-Avesta tur och retur

Av Ulrika - 16 juni 2010 22:22

   Nu ska jag berätta om min helg. Matte och jag for iväg till tågstationen på fredag morgon. Vi hittade vår tåg och vagn och installerade oss. Det var väldigt spännande med allt nytt att titta och lukta på, men så småning om somnade jag på mitt säte brevid Matte. Resan gick ganska fort och så var vi framme i huvudstaden. Matte tyckte jag skulle passa på och kissa innan vi fortsatte med tunnelbanan men vem har tid med sådant när det finns så mycket att titta på. Matte lyckas köpa en biljett och vi styr stegen mot vår T-linje, det var rulltrappa ner och vipps så var jag i Mattes famn och så åkte vi en lång stund ner i avgrunden. Ja det var spännande det också för det fanns så mycket människor där nere i avgrunden. Vi missade precis ett tåg så vi fick vänta lite, det hann passera en hel del andra innan det var vår tur. Då slog det Matte att det nog fanns vissa vagnar där hundar fick vara medan andra inte tillät djur. Vi hade tur och rätt sorts vagn stannade framför oss. Det var inga problem med tunnebanan heller. Bara spännande, när man låg på golvet kunde man se genom hela vagnen. Därefter var det buss som gällde. Vi fick sitta längst bak i den gamla skramlande bussen, den var lite läskig tyckte jag och ville sitta i Mattes knä. Klart jag fick det men när jag provade att klättra vidare på henne så åkte jag ner på golvet igen och då insåg jag att det var inte lönt att bråka utan la mig ner och vilade på golvet. Sen var vi äntligen framme.


Pappa Totti och broder Chippen blev jätteglada när det såg mig men jag tycket de var lite för påflugna och ville absolut inte att de skulle lukta mig i baken. Vi gick en lång runda i den härliga naturen som de har runt husknuten och när vi kom hem igen så hade grabbarna börjat fatta att det var ingen idé hur de än fjäskade.


Tidigt tidigt på lördag morgon åkte vi iväg till Avesta på utställning. Det regnade och blåste som värsta höstvädret. När vi fått tältet på plats vid ringen så slutade det att regna tack och lov. Där träffade vi bland annat August och Helena.

  

Så roligt det var att träffa dem. August fick en fin kritik och blev 3 i juniorklassen som vanns av brorsan Chippen och fick ett CK, också med en strålande kritik.


  


Hur gick det för mig? Jo tack, alldeles utmärt, kom tvåa med HP i min klass.


Gissa om Matte var nöjd med oss alla tre!


När vi återkom till Stockholm så åkte vi ut till Brukshundsklubben för att rasta oss lite.       

  Jag funderade på om jag inte skulle flytta till Stockholm, jag började trivas riktigt bra med "Farmor" Margareta, pappa Totti och Chippen.

        


 

Chippen visade sina talanger. Han är snabb som blixten.


  


  

Pappa Totti  kunde han med. Riktigt duktiga var dom båda två (tre, Margareta också).

     

Totti i gröngräset.


  

På söndagen gick vi en lång runda i naturen innan jag och Matte skulle resa hem.

 

Innan vi tog tåget gick vi en runda bort till Riksdagen för jag ville lämna in en motion om fri tillgång till tuggben åt alla hundar. Vi var även borta vid Slottet för att Lyckönska Kronprinsessan Viktora och Daniel.  

Här står jag vid Slottet   

Alpina

 
ANNONS
 
Totti

Totti

18 juni 2010 01:51

Grattis till HP, men jag tror nog att du uppskattade besöket på brukshundsklubben mer!

http://www.tottskrutten.bloggagratis.se

 
Ingen bild

ZIGGE

18 juni 2010 11:43

Vilken spännande resa du har varit med om.
Jättegrattis till er alla för de bra placeringarna
ni var jättesnygga.
Själv skall jag på husvagnssemester inte lika spännande som Stockholm men det finns nog någon jag kan busa med :)
Må så gott önskar brorsan Zigge

 
Ingen bild

Totti och Chippen

20 juni 2010 10:40

Hej! Visst hade vi roligt! Nu vet du hur man gör för att komma hit så be bara matte sätta dig på tåget så möter vi dig!
Puss och kram från Totti och Chippen

 
Ingen bild

Alpina

20 juni 2010 19:49

Totti: Brukshundsklubben var inte dumt alls!

Zigge: Tack för gratulationerna, och ha en riktigt härlig husvagnssemester.

Pappa Totti o Chippen: Ja Tack så Jättemycket för en trevlig helg. Jag kommer gärna upp till er igen men bara så ni vet är ni jättevälkomna hit ner också. Nästa gång kanske jag kan visa er Danmark.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 17 december 2012 20:07

Det har varit vinter i Skåne!    Vi letar efter Tomten i snön. Vi lyckades inte hitta honom den dagen men vårt sökande fortsätter!      Tomtejägarna Alpina & Ofelia ...

Av Ulrika - 26 november 2012 08:16

I förra veckan var vi en tur till Båstad. Trots grått och tråkigt väder var det härligt att komma dit upp. Alpina hade inte glömt var hon förra gången hittade en kanin i trädgården så den hörnan av det egentligen avhängnade trädgårdslandet undersökte...

Av Ulrika - 17 november 2012 17:48

Matte har fått låna en klippmaskin och den har hon provat idag. Både jag och mamma Ofelia har varit övningsobjekt. Vi borde anat ugglor i mossen redan igår för då lurade Matte oss till storrengöring. Det schamponerades och sköljdes så att löddret...

Av Ulrika - 21 oktober 2012 19:06

Vi har haft nattgäst, Lovikka har varit på besök i helgen. När vi gick för att hämta Lovikka så följde Smulan med men på vägen tillbaka blev vi av med henne. När hon inte hade kommit hem på eftermiddagen så fick vi alla ut för att leta. Samma runda...

Av Ulrika - 18 oktober 2012 19:10

Äntligen en härlig runda i underbart väder. Matte har varit bortrest och arbetat mycket den senaste tiden. Nu hoppas vi på bättring och mer tid för oss igen. Med oss på rundan hade vi även katten Smulan. När vi ligger och poserar för kameran så s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se