Direktlänk till inlägg 28 november 2010

Snö och nyfunnen självkänsla

Av Ulrika - 28 november 2010 09:34

Nu har vintern även kommit till oss i Skåne. Det är massor av snö och det tycks aldrig sluta att trilla ner nya flingor.  Både jag och Ofelia älskar att vara ute i snön. Springa och hoppa i den, försöka fånga de största flingora i munnen, köra ner huvudet i snön och leka plog, rulla sig i snön, ja det finns hur mycket som helst att göra  .


Matte gillar också snö så hon tyckte vi skulle ge oss ut på en lång runda. Vi traskade iväg och kom fram till ett stort fält, där släppte hon oss lösa. Åååh vad härligt att få sträcka ut! Vi sprang som galningar. Matte gick vidare och Ofelia höll koll på henne och följde efter men jag var inte färdig med mitt spring. Jag sprang längre och längre bort, Matte och Ofelia blev nästan som små prickar.

Matte visslade på mig, då stannade jag upp och tittade åt hennes håll. Min söta Matte stod där och vinkade till mig, visst är hon för go min Matte. Sen satte jag fart igen, massor av spring fanns kvar. Då ropade Matte, tänk att hon stod där och hejade på mig. Hon är verkligen uppmuntrande! Jag längde ytterliggare på stegen och nu hade jag kommit en bra bit bort ifrån Matte, jag var nästan på andra sidan fältet vid vägen. Matte ropade och visslade, hoppade och hejade på... men nu började jag bli trött. Sakta började jag cirkla mig mot Matte. Det dök upp två människor på skidor ungefär samtidigt som jag kom fram till Matte, de kommenterade att det var härligt att se hur hundarna njöt i snön. Tänk att de kunde se att jag nu fått så stort sjävförtroende att jag vågar ge mig ut lite på egenhand.   Sen gick vi hem, Ofelia fick gå lös hela vägen men jag fick gå fint brevid Matte.


Långdistansaren Alpina

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lovis

28 november 2010 19:57

Härligt Alpina att du också kommit på att det är underbart att springa. Jag tog en runda igår och när jag helt utmattad sprang tillbaka till matte berömde hon mig inte utan väste något om att du skrämmer livet ur mig???
Lovis

 
Busan

Busan

30 november 2010 11:21

Vi skulle nog passa bra ihop du och jag för jag älskar oxå att springa. Bäst att du lyder din matte för tänk om du måste gå i koppel hela promenaden! Hemska tanke!

http://lagotto.hepp.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 17 december 2012 20:07

Det har varit vinter i Skåne!    Vi letar efter Tomten i snön. Vi lyckades inte hitta honom den dagen men vårt sökande fortsätter!      Tomtejägarna Alpina & Ofelia ...

Av Ulrika - 26 november 2012 08:16

I förra veckan var vi en tur till Båstad. Trots grått och tråkigt väder var det härligt att komma dit upp. Alpina hade inte glömt var hon förra gången hittade en kanin i trädgården så den hörnan av det egentligen avhängnade trädgårdslandet undersökte...

Av Ulrika - 17 november 2012 17:48

Matte har fått låna en klippmaskin och den har hon provat idag. Både jag och mamma Ofelia har varit övningsobjekt. Vi borde anat ugglor i mossen redan igår för då lurade Matte oss till storrengöring. Det schamponerades och sköljdes så att löddret...

Av Ulrika - 21 oktober 2012 19:06

Vi har haft nattgäst, Lovikka har varit på besök i helgen. När vi gick för att hämta Lovikka så följde Smulan med men på vägen tillbaka blev vi av med henne. När hon inte hade kommit hem på eftermiddagen så fick vi alla ut för att leta. Samma runda...

Av Ulrika - 18 oktober 2012 19:10

Äntligen en härlig runda i underbart väder. Matte har varit bortrest och arbetat mycket den senaste tiden. Nu hoppas vi på bättring och mer tid för oss igen. Med oss på rundan hade vi även katten Smulan. När vi ligger och poserar för kameran så s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se