Direktlänk till inlägg 27 juli 2011

Ofelia är opererad

Av Ulrika - 27 juli 2011 18:52

För drygt en vecka sedan upptäckes en svullnad på min, Ofelias hals. Man kontaktade djursjukhuset i Helsingborg (eftersom vi fortfarande var i Båstad)som menade på att det inte var anledning till ett akutbesök men att det skulle följas upp. Vi misstänkte att det var ett insektsbett . Svullnaden växte och växte började vätska sig och det luktade "skunk" i hela huset. Ny kontakt denna gången med den egna veterinären som lovade att komma hem och titta på mig på eftermiddagen (då hade vi kommit hem till Malmö igen). När hon äntligen kom så tog det inte lång tid innan hon avgjorde att jag måste vidare, nu hade svullnaden blivit stor som en tennisboll. Efter lite om och men fick Matte en akuttid till mig samma dag. Det blev på den nyöppnade veterinärkliniken som bara ligger ett stenkast bort och jo de skulle klämma in ett akutbesök för mig.  När vi kom ditt ett par minuter senare hade det varit ett hundslagsmål någonstans så de höll på att jobba med dessa akutpatienter, sen kom det in ytterliggare en hund som blivit påkörd på vägen utanför kliniken. Då trodde jag Matte skulle gå i taket, när skulle det få bli min tur. Så äntligen blev det dags. Veterinären tömde bölden på två stora sprutor var, gav mig antibiotika och smärtstillande och så bokades en ny tid till mig på morgonen därpå. Veterinären ville öppna och se så att det inte låg en trästicka, benflisa eller liknande som orsakade denna stora böld.


Jag öppnades och veterinären skar bort den stora bölden, han hittade ingen sticka men dessvärre var det en stor vävnadsdöd vilket gjorde att han fick karva ordentligt. Jag fick ett drän i såret och en återbesökstid till på måndagen därpå. Veterinären trodde att det kunde röra sig om ett ormbett eftersom det var så stor vävnadsdöd.  Med mig hem fick jag antibiotika och smärtstillande. Såret fortsatte att vätska sig och efter någon dag såg det ut som om ett stygn gått upp. Det såg inte bra ut, jag fick komma och visa upp såret och mycket riktigt det såg inte ut som det skulle. Jag fick ny starkare antibiotika och det blev ny operation men nu verkar det som det äntligen är på rätt väg. Såret ser fint ut och det vätskar sig inte mer. Håll tummarna för mig! Vad som egentligen har orsakat bölden får vi nog aldrig reda på, insektsbett, ormbett, rivsår från en buske eller kanske har jag stuckit mig på en igelkott, vem vet.


Det västa med att bli opererad är nog att man måste bära en fånig tratt runt huvudet. Man går in i alla saker och man kan inte krypa in under Mattes stol när hon sitter vid datorn eller köksbordet. Men den har också vissa fördelar, alla flyttar sig för mig, de flyr till höger och vänster när jag kommer ångande som ett lokomotiv. Man kan också effektivt på kalla Mattes uppmärksamhet, när hon försöker uträtta något i hemmet så går man helt enkelt efter, nära nära, då kör man tratten i knävecken på Matte och hon måste helt enkelt upphöra med sitt hushållsarbete och istället ägna en mysstund med mig! Smart va!!


Sen detta med mediciner är också en höjdpunkt i tillvaron. Med tabletten följer nämligen en köttbulle. Lillmatte E har gjort dem till mig! Kan det vara så att jag håller på att bli lite bortskämd?Här ser ni lite av min rakade haka och hals och dränet som sticker ut.Det var allt från Trattis 

 
ANNONS
 
salma

salma

28 juli 2011 18:31

Gud vad pinsamt att din matte lagt ut bilder på dig med tratt stackars dig. Krya på dig kompis!

Kram Salma

http://www.kryllans.se

 
Ingen bild

Bonus

28 juli 2011 19:53

Allt klär en skönhet.Krya på dig tjejen.kram från Anita och Bonus i La.

 
Ingen bild

Pernilla

29 juli 2011 10:28

Ja våra älskade vovvar ♥ kan verkligen oroa oss!!!

Emil blev akut magsjuk i söndags(efter att ha varit småkass från och till i en vecka)och allmäntillståndet blev snabbt mycket dåligt och han blev inlagd på Djursjukhuset på kvällen med dropp! I onsdags fick vi hem honom igen. En stressad ledsen hund som suttit med dropp i box i tre dygn och hade en konstaterad akut bukspottkörtelinflammation! När han kom hem hade han ett morfinplåster på benet och därför också tratt på huvudet...det är verkligen inte roligt!
Stränga dietföreskrifter, vilket inte är lätt när han blivit bättre och är superhungrig! ;-) Skönt att se hur han blir piggare och piggare, för det finns ingen antibiotika som biter utan det är "svält" och smärtlindring som gäller!

I dag har jag tagit bort morfinplåstert försedd med plasthandskar. När man läste säkerthetsföreskrifterna för hanteringen kändes mer som det var en atombomb än ett smärtstillande plåster...

Hoppas båda våra vovvar ♥ snart är friska!

Kram Pernilla

PS. Vi går till Dragan på Öresundskliniken i vanliga fall, tycker de är jättebra! DS

 
Ingen bild

Helena o Tosca

29 juli 2011 18:10

Men Ofelia då...krya på dig!!

 
Ingen bild

Ofelia

29 juli 2011 20:32

Salma: Visst är det pinsamma bilder :(

Tack Anita o Bonus, det värmde!

Men kära kompis Emil, vad läskigt att få sitta i en bur på djursjukhuset. Jag lider med dig, skönt att du är hemma igen och verkar vara på bättringsvägen. Vi kanske ska ta en promenad tillsammans när vi hämtat oss.

Helena o Tosca: Tack, jag är pågång...

 
Ingen bild

Hanna & Tristan

31 juli 2011 12:38

Krya på dig snarast!
Tristan låter hälsa att han kan rekommendera tratten Comfy cone... feeling bad, never felt so good. Den är mjuk och fin (och gör inte lika ont i knävecken på matte)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 17 december 2012 20:07

Det har varit vinter i Skåne!    Vi letar efter Tomten i snön. Vi lyckades inte hitta honom den dagen men vårt sökande fortsätter!      Tomtejägarna Alpina & Ofelia ...

Av Ulrika - 26 november 2012 08:16

I förra veckan var vi en tur till Båstad. Trots grått och tråkigt väder var det härligt att komma dit upp. Alpina hade inte glömt var hon förra gången hittade en kanin i trädgården så den hörnan av det egentligen avhängnade trädgårdslandet undersökte...

Av Ulrika - 17 november 2012 17:48

Matte har fått låna en klippmaskin och den har hon provat idag. Både jag och mamma Ofelia har varit övningsobjekt. Vi borde anat ugglor i mossen redan igår för då lurade Matte oss till storrengöring. Det schamponerades och sköljdes så att löddret...

Av Ulrika - 21 oktober 2012 19:06

Vi har haft nattgäst, Lovikka har varit på besök i helgen. När vi gick för att hämta Lovikka så följde Smulan med men på vägen tillbaka blev vi av med henne. När hon inte hade kommit hem på eftermiddagen så fick vi alla ut för att leta. Samma runda...

Av Ulrika - 18 oktober 2012 19:10

Äntligen en härlig runda i underbart väder. Matte har varit bortrest och arbetat mycket den senaste tiden. Nu hoppas vi på bättring och mer tid för oss igen. Med oss på rundan hade vi även katten Smulan. När vi ligger och poserar för kameran så s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se