Senaste inläggen

Av Ulrika - 30 augusti 2009 17:53

Jag har varit på min första utställning!!! Det var jätteskoj! Men oj vad man fick vänta innan det var min tur. Det var som ni ser jag och Lillmatte I som var duktiga igår, vi gjorde debut tillsammans.

Här ställer Lillmatte upp mig.

Här springer vi i ringen.

Här är jag precis färdig bedömd och har svårt att slita mig från domaren.

Jag blev BIR med HP och fick en fin kritik. Den finns att läsa på hemsidan www.mattisbackens.se  Här kan ni också läsa om brorsan Zigges andra utställningsframgång. Min snygga bror!  =o)


Idag fick jag stanna hemma medan mamma Ofelia fick följa med till spårskogen. Lillmatte I skulle prova på spårning med Hundungdomsgruppen. De la ett kort näringsspår. Ofelia tyckte det var kul, men hoppade över flera godisbitar för spåret var roligare. När hon kom till slutet så hade Lillmatte ställt en skål med kattmat där till henne men den ville hon inte äta för där kröp 4 skalbaggar och en spindel omkring. Jag tycker mamma Ofelia verkar kräsen. Undrar om man blir det när man blir vuxen?


Tingeling

Alpina

ANNONS
Av Ulrika - 26 augusti 2009 11:30

 Jag får ge Mamma Ofelia en hjälpande tass med bloggen. Jag varit i skolan igen. Det var riktigt roligt.


Först börjar vi med passivitetsövning, lite svårt för en del men jag tycker nog att jag är ganska duktig på det. Titta så nöjd Lillmatte I är!


Lovikka går också i samma skola som jag det är kul!Sen skulle vi köra en övning där alla vi valpar skulle springa lösa och så skulle våra mattar försöka kalla in oss. Vilken kaos det blev till en början, jag hade koll på Lovikka och tänkte att vi skulle leka, men Lovikka fick syn på en Dansk-Svensk gårdshund som hon ville leka med så jag gav upp och hittade min Lillmatte istället. En efter en hittade valparna sina mattar. Sen övade vi kontakt.

 Klart jag kommer Lillamatte, du är ju bäst!

Vad har du i handen?

Jag sitter väl fint nu Lillmatte I?

Mmmmm, belöning på tub, mums vad gott!!!


Jag var nog kurs 1:a i dag, nästan hela tiden, i alla fall om jag själv får säga det.


Toppstudenten

Alpina
ANNONS
Av Ulrika - 18 augusti 2009 14:30


Fick några bilder på Sixten för ett par veckor sedan. Han är som ett smycke där han sitter på trappan.


Här delar han en pinne med en god vän.

 Härliga bilder och så roligt att se att ens barn har det bra.


Alpina ska börja i skolan idag, det är minsann på tiden tycker jag. Hon kan vara lite jobbig. Men jag vill också gå i skolan. Matte har viskat i mitt öra att jag ska få gå en spårkurs som börjar i september. Det är bäst jag tränar upp mig så jag har bra kondition man vet ju aldrig hur långa rundor det kan bli i skogen om Matte råkar gå villse ;o)


Voff

Ofelia


Av Ulrika - 16 augusti 2009 15:57

Vet inte var jag ska börja, men börjar nog med gårdagen. Då hade vi valpträff här hemma. Så roligt det var! 4 av 7 valpar var med de andra var saknade men långa avstånd och andra förhinder gjorde att alla inte kunde komma. Det började inte speciellt bra med ett ihållande regn. Det var inget som hindrade valparna i alla fall.

Valparna bekantade sig med varandra en stund och sen gjorde jag entré.

Hallå där mina små, hummm, stora ungar. Vad kul att se er! Få se om ni kan leken Följa John.

Vi träffades på en rastplats och sen efter en stunds lek åkte vi hem till oss.

Där blev det lite mat och lite prat. Vädret blev bättre och valparna fortsatte att busa en stund till.


Sen klipptes det lite på valparna och lite klipptips utdelades. Det var en härlig dag och Matte sken som solen och njöt i fulla drag. =o)


Så till dagens stora nyhet! En av Mattisbackens valpar har gjort debut i utställningsringen. Jodå, det var min goa son Zigge som debuterade och visade sig på allra bästa sätt!

Han blev först Bir-valp och sedan 2a i gruppen och fick en fin kritik. Inte utan att man är stolt!!!

Så här löd kritiken:Utm.typ. Fint huvud och uttryck. Norm.valpbett, bra ögon och öron. Utm. hals & kropp korrekt svans. Välvinklad. Utm. valp päls. Rör sig med rätt steg BIR HP och BIG 2

Här är Zigges fina rosetter.


Från en stolt och nöjd moder och med en Matte som går på små moln/ Ofelia

Av Ulrika - 22 juli 2009 20:16

Idag har det inte hänt så mycket men häromdagen fick vi en bildhälsning från min söta bror Chippen. Kolla så viktig han ser ut där på båten, med egen flytväst och allt.

Skepp ohoj! Från en salt kille.


Undrar om han får bada mycket? Jag badar mycket, men det gör jag i vattenskålen. Matte pustar och klagar. Hon kan inte fatta hur en valp kan ställa till så mycket jobb när det gick som en dans att ha 7 valpar hemma. Numera ligger en trasa framme vid min skål så att min familj inte jämt och ständigt ska behöva gå med blöta fötter.


Landkrabban Alpina

Av Ulrika - 21 juli 2009 22:40


Eller rättare sagt det kan jag inte. Jag har två lösa tänder i underkäken. Matte ser fram emot att jag ska tappa mina vassa valptänder.


Vi har varit i Båstad ett par dagar. Vi har haft besök där av en barnfamilj. En liten kille på snart 1 år och en stor kille på snart 4 år. Det är spännande med småbarn. Trots att de skrek och tjoade så blev jag inte rädd för dem, jag tyckte de var väldigt spännande. Matte var lite orolig att jag skulle använda mina vassa tänder på barnen och att barnen skulle ta lite hårt i mig så att jag skulle bli rädd, men ingen fara, barn är spännade varelser. Skulle gärna busat mer med lillkillen som skuttade runt på sin rumpa, han var en riktigt kul typ. Så lagom i höjd att det var lätt att pussa på honom.


Barnflickan Alpina

Av Ulrika - 16 juli 2009 20:54Mamma Ofelia är i Båstad och lever livets glada dagar. Gräver upp potatis trots att Gamlehusse inhägnat potatislandet med nät. Han borde ha räknat med att en lagotto lätt gräver sig under ett nät. Om han haft en säkerhetszon mellan potatislandet och skyddsstaketet på en så där 5-10 meter så kanske potatisen hade klarat sig.


Här hemma håller jag ställningarna. Busar med katten Smulan och biter Matte i benen. Jag har täffat nya kompisar, Sture en lugn blandrashund som är lika stor som jag, han verkar okej tycker jag. Grannhunden Eddie, han är lite läskigt stor tycker jag men Matte säger att han är snäll och så  Teddy, en ung herre på 10 månader tror jag, han är en King Charles Spaniel. Honom tycker jag mycket om. Hoppas jag träffar honom snart igen.


Tjenixen

AlpinaAv Ulrika - 13 juli 2009 10:24

Så har man varit i Tvååker på utställning. Det gick finfint, blev 3:e bästa tik och fick ett R-Cacib.

 

Matte och jag hade en mysig dag tillsammans med Mia och Salma. När vi var klara på utställningen åkte vi till Mellbystrand och badade.

Salma visar vägen. Jag har inte badat så många gånger förut. Matte är nämligen en riktig badkruka och gillar inte tånglukt.


Men oj vad skoj det var att bada. Matte är usel på att kasta saker men när hon fick till ett kast med vattenflaskan så hämtade jag den glatt åt henne.

Matte, vi måste bada fler gånger!!!


Plask plask

Ofelia


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se