Senaste inläggen

Av Ulrika - 21 mars 2009 17:49


Är det bara luft eller finns det någon där inne?


I går var jag och träffade min schäferkompis.

Men Hannah vad liten du blivit. 


Här är jag och Hannah. Hon har inte krymt, det är matte som tovat en mini-Hannah av Hannahs ull.


Idag har Matte varit borta nästan hela dagen. Hon var iväg på Malmöutställningen och njutit av en massa fina lagottohundar. Där lekte hon pressfotograf med lånad kamera och nu återstår det att se om någon bild går att använda eller om alla blev suddiga. Matte träffade min snygge fästman där också, lyckans ost. Nästa gång vill jag följa med!


Voff

OfeliaANNONS
Av Ulrika - 19 mars 2009 20:56


Jag mår toppen, äter med stor aptit. Har börjat växa lite om magen. Allt tycks vara bra så här långt.

 

Matte har börjat mäta mitt omfång. Helt ovetenskapligt, men ganska kul ändå.

A Bröstkorgen, längs fram precis bakom frambenen

B Mitt över magen

C Bak i midjan vid ljumskarna

 

Här är några mått tagna 9/3,14/3 och idag 19/3.

 

9/3  A 54 cm, B 55 cm, C 48

14/3 A 56 cm, B 58 cm, C 50 cm.

19/3 A  56 cm, B 61 cm och C 51 cm

 

Det är ganska omöjligt att göra exakt likadant varje gång, men spännande att se vart det slutar. Tyvärr mätte Matte inte mig innan jag blev dräktig, det hade varit skoj att veta de måtten, men då hade hon inte kommit på att hon skulle mäta min mage.

 

Tjockisen Ofelia

ANNONS
Av Ulrika - 15 mars 2009 20:31

 

Idag har jag haft koll på grannens katt som älskar att retas med mig. Hon klättrar upp på taket den fegisen och nedanför står jag och skvallrar tills Matte eller Husse eller någon annan kommer och tittar och ser vad som står på. Men de brukar bara rysta på huvudet och prata gulligt med katten. Matte har till och med fräckheten att säga att kattskrället är vacker. Hon säger att hon älskar röda katter. Ibland sitter grannkatten utanför vårt vardagsrum och stirrar rakt in, stackars Smulan blir jätterädd. Då hjälper jag henne och sprätter iväg mot fönstret och skäller allt vad jag kan. Men grannkatten är ganska smart hon vet att det är ett fönster emellan så hon blir inte speciellt rädd. Jag måste verkligen träna på att se riktigt läskig ut.


 

Grrrrrr

Ofelia

Av Ulrika - 14 mars 2009 20:39

  

Idag har det varit en fantastisk vårdag, 10 grader varmt och sol. Det firade vi, jag Matte och lillmatte I, med att åka till Bokskogen och gå en tur. Där träffade vi en jättetrevlig familj som var sugen på en lagotto. De gav mig godis. :o)  Toppen!  Jag träffade förälskade Gräsänder som simmade omkring två och två i dammen. Jag tyckte de var jättefina. :oP

 

När vi kom hem så ville Matte röja lite i trädgården, men det blev inte så lång stund, hon fyllde soptunnan med gamla eklöv i ett nafs. Eklöven vill hon inte ha i komposten, det tar så lång tid innan det bryts ned.

 

Oj jag glömde, dagen började med sång och paketer till Lillmatte I som fyller år idag. Grattis världens bästa Lillmatte I! Lillmatte E och Husse har varit i väg på handbollsmatch. Det ryktas om att lillmatte E gjort mål. Två stycken till och med! Hurra! Men laget förlorade ändå :o(

 

Det var min dag, i kväll är det melodifestivalsfest här hemma.

 

Voff

Ofelia

Av Ulrika - 6 mars 2009 20:10

Dagarna bara flyter iväg, den ena efter den andra. Vi är ute på våra promenader, Matte vill att jag ska röra på mig så att jag är i form för att orka med valpningen om/när den kommer. Jag är ganska så trött och lugn när vi är hemma och när vi träffar mina kompisar på promenaderna är jag inte intresserad av att leka, knappt att hälsa. Men när Matte släpper mig så blir det fart på mig. Vi gick en härlig runda i det enda skogslika området vi har där vi bor, Gyllins Trädgårdar. Ett igenvuxet trädgårdsmästeri. Vi snirklar oss fram för att få ihop en längre promenad. Matte brukar ibland stanna och då kommer jag springande och sätter mig vid hennes sida, då får jag nämligen godis. Ibland gömmer hon sig och då får jag skynda mig att hitta henne. Det finns många vägskäl på de små stigarna i området och där får man också vara uppmärksam. Matte är inte speciellt följsam, hon brukar nästan alltid välja en annan stig än den jag valt.

 

I går när vi var ute så kallade Matte på mig som vanlig och jag kom som vanligt, duktiga mig  :o)  Men sen sa matte att det var dags för koppel och då vände jag som på en femöring. Jag for iväg som en raket i busksnåren som var där. Det är så fantastiskt roligt att springa i busksnår. Hur Matte än ropade och ropade så lyssnade jag inte på henne, jag hade så mycket spring i benen. Matte blev lite rädd för utanför buskarna går en väg. Matte gick och gömde sig och då var jag ju tvungen att leta reda på henne. Det gick snabbt, när jag fick syn på henne och visste att hon inte kommit bort så fortsatte jag att springa. Då blev Matte nog lite arg, hon började gå hemåt och efter en bit så stannade hon så som hon brukar. Jag kom så småningom och då kopplade Matte mig, utan ett ljud, sen gick vi med raska steg hem. Jag kände att Matte inte var helt nöjd, det var nog kroppsspråket som talade om det för mig. Jag gick fint vid hennes sida hela tiden, utan att stanna och nosa, kissa eller försöka dra åt något håll. Det kändes som om det inte var läge för fler egna initiativ

 

Hoppla

Ofelia

Av Ulrika - 1 mars 2009 20:47

Något är annorlunda. Alla talar till mig på ett annorlunda vis nu för tiden. Lillmatte I frågar jämt om jag inte mår lite illa, men nej mat är fortfarande gott. Matte känner och klämmer på mig, nog är det väl så att Ofelia har blivit lite bredare över ryggen säger hon.

Husse skämmer bort mig ;p och talar inte till mig utan till min mage? Han borde nog söka hjälp för det.

 

Här är ett annat tecken som matte la märke till.

 

Jag förstår inte riktigt varför det är ett tecken, för jag brukar ju gräva i trädgården. Det som möjligen var olikt mig var att jag la mitt ben bredvid. Hade tänkt gräva ner det men hann inte innan jag skulle gå in och det var det Matte tycket var ett tecken. Att jag börjat gömma lite mat inför svårare tider.


Gåtfulla OfeliaAv Ulrika - 22 februari 2009 20:27

Matte for iväg utan mig idag. Redan igår tog hon fram klippbordet och sax, fixade med godis och packade. Jag började ana att något skulle hända. När väckarklockan ringde gick jag givetvis upp för att vara redo. Matte packade ut alla grejor i bilen sen stängde hon dörren mitt framför nosen på mig. Vad paff jag blev, jag försökte påkalla hennes uppmärksamhet genom att skälla. Herregud hon hade ju glömt mig! Lillmatte I kom yrvaken upp och förklarade att Matte skulle iväg på valputställning och att jag blivit för stor för det. Jag fick nöja mig med den förklaringen och vetskapen om att jag ialla fall hade Lillmatte I  hemma hos mig.


Så här gick det på valputställningen.

Gun visar min halvsyster Gina. Se sån fart de har, man blir alldeles yr :)

Sassa visas av sin unga handler. Så duktiga de var!


BIR: Kråkslottets Amarone och BIM: Kråkslottets Gina

Matte fick den stora äran att visa Algot (Amarone). Tack för att hon fick låna dig Algot, nu när jag inte fick följa med.


Kram på er alla mina fina halvsyskon

Ofelia

Av Ulrika - 18 februari 2009 22:15

Skogspromenad med lillmatte I och Husse :o)

I Bokskogen ute vid Torups slott.

 

Man ser bättre om man står på en stubbe.

Lillmatte I och jag med rimfrost i skägget.

Promenaden avslutades med fika i solen. Jag och Husse passade på att mysa. Det gav utdelning, jag fick en skalk av mackorna efteråt. Husse påstod att det endast berodde på att jag redan försökt tugga på mackan genom plastpåsen. När han upptäckte det blev han ganska arg men som ni ser gick det över.


Ofelia busknopp

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se